Fitnes

Fit mama na stubu srama

Fit mama na stubu srama
Podeli dalje

Fit mama na stubu srama se našla jer se drznula da izgleda dobro nakon rođenja troje dece. Evo detalja.

 

Biti fit i u dobroj formi kada ste mama je, izgleda, postalo nedopustivo i za svaku osudu. Pre samo 2 meseca javnost je osudila majku troje dece zbog dobrog izgleda, na tapetu se ovih dana našla još jedna mama i to zbog odličnog postporođajnog izgleda!

Svega 4 dana nakon što se porodila, fitnes blogerka i supruga norveškog fudbalera, Caroline Berg Eriksen, na Instagramu je objavila #selfie fotku, noseći na sebi samo veš i super vitko, zategnuto telo. To je bilo dovoljno da mnoge žene (da, žene!) osuju paljbu po ovoj novopečenoj mami, smatrajući da je fotografija provokativna, obmanjujuća i da ženama stvara pritisak da uvek i u svakoj prilici moraju da izgledaju dobro, čak i nakon samog porođaja. Na samom Instagramu je situacija nešto drugačija, „sporna“ fotografija ima gotovo 29.000 lajkova i mahom pozitivne komentare i poruke podrške.

fit_mama_na_stubu_srama_v fit_mama_na_stubu_srama_v1

U kom trenutku su dobri geni, vežbanje i vođenje računa o sebi i svom izgledu postali predmet osude i stvar zbog koje se žene vređaju i omalovažavaju? Zašto je postalo ok biti blag i popustljiv prema osobama sa viškom kilograma koji, u mnogim slučajevima ozbiljno narušavaju zdravlje, dok se vitkost odbacuje i gotovo anatemiše?

Šta vi mislite o svemu ovome?

 

 


Podeli dalje
Tagovi

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook