Fitnes

Fitnes bez povreda

Fitnes bez povreda
Podeli dalje

fitnes devojkaPre nego što odlučite da počnete sa treniranjem, konsultujte svog lekara, kako biste imale jasnu sliku koja vrsta treninga Vam odgovara, koji tempo i koliko često. Nakon toga, bitno je da imate adekvatnu sportsku opremu i obuću, da pazite na tempo i fokusirate se na pravilno izvođenje vežbi, za početak.
 

Pre nego što odlučite da počnete sa treniranjem, konsultujte svog lekara, kako biste imale jasnu sliku koja vrsta treninga Vam odgovara, koji tempo i koliko često. Nakon toga, bitno je da imate adekvatnu sportsku opremu i obuću, da pazite na tempo i fokusirate se na pravilno izvođenje vežbi, za početak.
 
fitnes devojka1Kad jednom utvrdite adekvatan tip treninga, počnite lagano sa vežbanjem, postepeno uvećavajući intezitet i utrošeno vreme, ne treba prenagliti, kako ne biste došle u situaciju da već nakon prvog treninga dobijete upalu mišića. Takođe, ako niste sigurne kako i odakle početi, konsultujte se sa ličnim trenerom koji će pomoći u pravljanju adekvatnog plana vežbi i naučiti Vas da ih kasnije vežbate i same, ako želite.

Zagrejavanje je obavezno pre početka svakog treninga, kako biste izbegle eventualne povrede. To može biti u vidu hodanja pešice do mesta gde trenirate, blago trćanje na traci ili serija vežbi za zagrevanje i slično.

Za vreme izvođenja vežbi, važno je da pri ruci uvek imate flašu sa vodom. Eventualna dehidracija može negativno uticati na izvođenje vežbi i njihov učinak; popijte dve čaše vode par sati pre odlaska na trening i ponesite flašu sa sobom. Takođe, nemojte vežbati praznog stomaka, kako ne biste bile slabe i malaksale, samim tim, nepripremljene za trening. Pojedite lagan obrok par sati pre treninga, kako biste organizmu obezbedile dovoljno snage za ono što mu predstoji.

 
 
 

Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook