Fitnes

Vežbanjem protiv starenja

Vežbanjem protiv starenja
Podeli dalje

S’ godinama, nivo hormona se smanjuje utičući da koža, mišići i kosti počinju da se pogoršavaju i stare. Redovne adekvatne vežbe za  protiv starenja stimulišu proizvodnju hormona i promovišu snagu i fleksibilnost.Adekvatne vežbe“ nisu neka tajna – akcenat je na redovnosti – kako bi se postigao i imao bilo kakav efekat.  Koliko često i kojim intezitetom, zavisi od lične želje i fizičke spremnosti.
 

vežbe fleksibilnostiS’ godinama, nivo hormona se smanjuje utičući da koža, mišići i kosti počinju da se pogoršavaju i stare. Redovne adekvatne vežbe za  protiv starenja stimulišu proizvodnju hormona i promovišu snagu i fleksibilnost.Adekvatne vežbe“ nisu neka tajna – akcenat je na redovnosti – kako bi se postigao i imao bilo kakav efekat.  Koliko često i kojim intezitetom, zavisi od lične želje i fizičke spremnosti.
 

–    Vežbe fleksibilnosti su najvažnije vežbe u borbi protiv starenja.
One povećavaju cirkulaciju i oslobađaju serotonin; bezbedne su i lake za izvođenje. U pitanju su vežbe istezanja i zagrevanja, zahvaljujući čemu poboljšavate organizam i štitite ga od povreda, smanjujete stres i bol u leđima, poboljšavate koordinaciju pokreta.

–    Vežbe za jačanje snage pomažu u izgradnji koštane mase i održavanju njene čvrstine. Ovim vežbama, gradite i jačate mišiće, sagorevate salo i višak kalorija, jačate zdravlje i karakter.

–     Kardio vežbe su osmišljene tako da održavaju srce zdravim, pomažu protiv depresije i zadržite svoju težinu.
Šetnja, trčanje, aerobne i ostale slične vežbe koje povećavaju otkucaje srca, oslobađaju hemikalije u mozgu koje proizvode hormone.

Što se tiče vremena vežbanja, mada nije precizirano, bolje je raditi ih u poslepodnevnim i večernjim časovima jer se povrede dešavaju češće u jutarnjim satima, kada su mišići i zglobovi, nakon spavanja, manje fleksibilniji.

 
 
 
 

Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook