Fitnes

Vežbe za dobro jutro

Vežbe za dobro jutro
Podeli dalje

Predstavljamo vam vežbe za dobro jutro koje će učiniti da vam ceo dan bude energičan, pozitivan i kako treba.

 

Jutarnje istezanje dobar je način za ublažavanje bolova u vratu ili u leđnom delu kičme, karakterističnim naročito za one koji imaju „sedeći“ posao. Dovoljno je raditi tri vežbe svako ili svako drugo jutro i ubrzo – eto buđenja sa osmehom na licu.

Počnite tako što ćete uraditi vežbu za elastičnost kičme, lepši vrat i opuštanje stomačnih mišića. Stanite razmaknutih nogu sa rukama ispruženim uvis i dišite na nos. Udahnite, a dok polako izdišete, istežite se uvis kao da pokušavate da dohvatite plafon. Opet udahnite, jednom šakom hvatajući drugu, i polako se nagnite unazad tako da brada ide uvis, a vrat zatežete.


Sledeća vežba smanjuje napetost u dodjem delu kičme i ramenima i nalaže da u stojećem stavu ukrstite noge tako da stopala budu jedno pored drugog. Udah, dizanje ruku uvis, uz izdah spuštanje tako da vrhovima prstiju dodirnete pod. Pokušajte da, dok ste u tom položaju, bez savijanja nogu na pod spustite cele šake. Vežbu ponovite pet puta.

Treća vežba je odlična za mišiće nogu i donji deo kičme. Radi se tako što stanete pored stepenica ili stolice, ruke su na stomaku, telo uspravno. Udah, jednom nogom zakoračite na drugi ili treći stepenik (ili stolicu) tako da je noga na podu ravna, a ona na stepeniku savijena. Izdah, propnite se na prste, ostanete tako jedan minut, zatim promenite položaj nogu. Vežbu uraditi pet puta.

 


Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook