Ishrana i dijete

8 saveta za skidanje stomaka

8 saveta za skidanje stomaka
Podeli dalje

Jedan od najkorisnijih saveta u postprazničnom periodu je onaj za skidanje stomaka, a evo i kako.

Ayurveda je vrsta tradicionalne medicine koji potiče iz Indije, a koja ima odlične isprobane savete za skidanje stomaka.

#1. Svaki dan započnite ispijanjem tople limunade koju ste blago posolili. Na ovaj način, ubrzaćete metabolizam koji će pospešiti skidanje viška sa stomaka.

#2. Izbacite beli pirinač iz ishrane i zamenite ga braon pirinčem, crnim hlebom, integralnim žitaricama i sa raznim namirnicama od pšenice.

#3. Izbegavajte slatkiše i sve namirnice obogaćene šećerom, poput gaziranih i zaslađenih sokova, kao i hranu bogatu uljima. Hrana koja obiluje ovim sastojcima utiče na stvaranje masnih naslaga oko stomaka i butina.

#4. Pojačajte svakodnevni unos vode, što će dodatno ubrzati metabolizam, ukloniti toksine iz organizma i poboljšati skidanje masnih naslaga sa stomaka.

#5. Iako zvuči odbijajuće, jedite beli luk. Svako jutro pojedite 2-3 čena sirovog belog luka, nakon čega je preporučljivo popiti čašu tople llimunade. Ovaj vid tretmana će duplirati proces skidanja viška kilograma i pospešiti cirkulaciju krvi u organizmu.

#6. Izbegavajte nevegeterijansku hranu – što znači meso i mesne prerađevine, kako biste rešili problem u predelu stomaka.

#7. Obogatite ishranu voćem i povrćem i svakodnevno jedite činiju voća ujutru i uveče. Na taj način, organizmu ćete obezbediti veliku dozu vitamina, minerala i antioksidanata.

#8. Začinite hranu koju pripremate kako biste poboljšali insulinsku rezistenciju i smanjuku nivo šećera u krvi. Koristite začine kao što su cimet, đumbir, kari i crni biber koji su zdravi i vrlo korisni.


Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook