Ishrana i dijete

BRAT dijeta

BRAT dijeta
Podeli dalje

brat dijetaAko patite od učestalih stomačnih tegoba, poput: gastritisa, mučnine, poremećaja u varenju, proliva i slično, rešenje za vaše problem je, gotovo uvek, redukovan način ishrane.

Ako patite od učestalih stomačnih tegoba, poput: gastritisa, mučnine, poremećaja u varenju, proliva i slično, rešenje za vaše problem je, gotovo uvek, redukovan način ishrane. 

Tako je i nastao BRAT sistem ishrane, namenjen prevashodno osobama sa stomačnim tegobama i u pitanju je ishrana namirnicama koje su blage, bez ulja i imaju malu količinu vlakana u sebi. Sam naziv je skraćenica prvih slova takvih namirnica: Banana, Rice, Applesauce, Tost – bez kojih je ovaj vid ishrane nezamisliv. Pored toga što pomaže odraslima, BRAT način ishrane pogoduje i deci, te ga pedijatri preporučuju u situacijama kada im je iritiran stomak. Znate ono kad odete kod lekara i kaže vam da dete bude na dijeti dok ne ozdravi – samo nismo znali da se ta dijeta popularno zove BRAT dijeta.

BRAT način ishrane je dobar u smirivanju stomaka i vraćanu snage u organizam, nakon prehlade i virusa, kada nam je stomak osetljiv na veće unose kalorične i jake hrane. Ipak, preporučljivo je unositi i dosta tečnosti, kako ne biste dehidrirali i najčešće su u pitanju čajevi ili probiotski jogurti.


Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook