Ishrana i dijete

Dijeta pet faktora

Dijeta pet faktora
Podeli dalje

Jedna u nizu dijeta koju praktikuju mnoge žene jeste i dijeta pet faktora. U svetu je ova dijeta najviše poznata po činjenici da je drži jedna od svetskih lepotica, poznata glumica Ketrin Higl.

 

Eto dokaza da ni svetske lepotice nisu imune na gojenje i sklone su odredjenim dijetama, pa zašto ne bi ste i vi počele sa nekom od dijeta, eto recimo dijetom po uzoru na Ketrin Higl.

Osnova ove dijete pet faktora jeste da u toku dana obavezno imate pet manjih obroka, ali osim redukovane ishrane ova dijeta zahteva od vas i da vežbate i to čak do pet puta na dan, ali i takodje u manjim količinama tj. kratkim intervalima i željeni efekat ne bi trebao izostati.

dijeta-pet-faktora-v1

Brojni stručnjaci širom sveta smatraju dijetu pet faktora jednom od zdravijih dijeta koja će vam pomoći da oslabite ali istvoremeno i da ne budete mlitave, već da mišiči budu u kondiciji, odnosno i da povećaju iste. Sve se vrti oko broja pet, što je zanimljivo, od obroka do vežbi. Kada je reč o ishrani, pet malih i zdravih obroka koje trebate da jedete ako se odlučite baš za ovu dijetu , onda su to nemasne belančevine, složeni ugljikohidrati, vlakna, masnoće i mnogo vode.

Primera radi, za doručak možete da pojedete tost sa sirom. Za užinu nemasni jogur. Dakle, ono što je najvažnije kod ove dijete pet faktora, jeste da jedete ali da se ne prejedate. Sve u malim količinama, sa stilom. Za ručak recimo možete izabrati piletinu ili pak vegetarijansku pizzu. Podnevna užina može da bude na primer celer, čorba od karfiola ili šargarepa u umaku od nemasne mocarele i nemasnih kiselih pečuraka. Za večeru možete izabrati neku laganu ribu sa malo svežeg povrća.

dijeta-pet-faktora-v

Što se tiče vežbanja, recimo uz prvi obrok, izaberite penjanje uz stepenice ili skakanje vijače. Zatim uz užinu dižite tegove i zatežite grudi. Za ručak uradite 25 iskoraka, dok za popodnevnu užinu možete da uradite 25 čučnjeva. Za večeru trčite od 5 minuta do pola sata, zavisno od kondicije.

Autor: Nataša


Podeli dalje
Tagovi

1 komentar

Click here to post a comment

  • Forever F.I.T. je inovativni sistem upotrebe hranjljivih materija za čišćenje organizma i regulaciju telesne težine, kreiran da Vam pomogne da izgledate i osećate se bolje u tri jednostavna koraka: Clean 9, F.I.T.1 i F.I.T.2. Clean 9će Vam pomoći da započnete uklanjanje nagomilanih toksina iz Vašeg tela kako biste se osećali lakše i imali više energije. F.I.T.1 će promeniti način na koji razmišljate o ishrani i fizičkoj aktivnosti, učeći Vas kako da željeni izgled i zadržite. F.I.T.2 će Vam pomoći da izgradite čistu mišićnu masu, zategnete Vaše telo i završite transformaciju. Zajedno, ova tri pakovanja će Vam pomoći da budete F.I.T

Facebook