Ishrana i dijete

Dijeta po krvnim grupama – krvna grupa A

Dijeta po krvnim grupama – krvna grupa A
Podeli dalje

dijeta po krvnim grupama krvna grupa aKaren Vego je autorka knjige The Blood Type Diet Cookbook i zagovornik pravilne ishrane po krvnim grupama. Prošli put, obrađena je dijeta za krvnu grupu O, a sada prelazimo na ishranu za krvnu grupu A.

Karen Vego je autorka knjige The Blood Type Diet Cookbook i zagovornik pravilne ishrane po krvnim grupama. Prošli put, obrađena je dijeta za krvnu grupu O, a sada prelazimo na ishranu za krvnu grupu A.
 
Osobe sa krvnom grupom A najpodložnije su stresu koji utiče na navike u ishrani, ali i na oscilaciji u telesnoj težini. Bilo da vas nagoni da previše jedete ili ne jedete uopšte, stres sprečava da varite hranu na pravilan način. Kako biste to izbegli, smanjite i ograničite unos životinjskih proizvoda; kombinujte promenjen način ishrane sa tehnikama opuštanja, kako biste se oslobodili stresa. U tome vam može pomoći joga, meditacija, ali i slušanje opuštajuće – ambijentalne muzike, odlazak na spa tretmane, ručak ili kafa sa prijateljima, kao i sve ono što čini da zaboravite na svakodnevne brige i probleme.
Meso koje odgovara osobama sa krvnom grupom A jesu bela mesa: piletina i ćuretina u kontrolisanim količinama. Od ribe, preporučuju se sardine, skuše, losos, pastrmka, bakalar, pastrmka. Kada su u pitanju mlečni proizvodi, opredelite se za ovčije sireve, mocarelu, fetu, kao i ovčije i kravlje mleko i jogurt. Jaja jedite ali ne više od 3 komada nedeljno, zbog intolerancije. Od ulja, možete koristiti kako suncokretovo, tako i maslinovo, laneno, orahovo ili ulje susama. Od orašastih proizvoda, pogoduju vam brazilski i indijski orah, kikiriki i pistaći i trudite se da ih redovno konzumirate.
Od voća, blagotvorno deluju banane, lubenice, klementine, narandže, mango, papaja i kokos. Kada je u pitanju povrće, slobodno ga jedite što češće i što više, kako biste organizmu obezbedili dovoljno proteina i aminokiselina.

Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook