Ishrana i dijete

Dijeta po krvnim grupama – krvna grupa B

Dijeta po krvnim grupama – krvna grupa B
Podeli dalje

dijeta po krvnim grupama krvna grupa bOd svih dijeta koje postoje, za dijetu po krvnim grupama zagovornici iste kažu da je najkonkretnija i najprilagođenija. Ne ulazeći dublje u tvrdnje, predstavljam dijetu za krvnu grupu B.

Od svih dijeta koje postoje, za dijetu po krvnim grupama zagovornici iste kažu da je najkonkretnija i najprilagođenija. Ne ulazeći dublje u tvrdnje, predstavljam dijetu za krvnu grupu B.
 
Krvna grupa B ne spada u najčešće krvne grupe i ono što može doprineti oscilacijama u težini kod osoba koje je imaju, takođe je stres – kao i kod osoba sa krvnom A grupom. Ipak, ono po čemu se razlikuju od osoba krvne grupe A, jeste tolerancija na laktozu, tako da ne morate brinuti o količini dnevnog unosa mleka i mlečnih proizvoda kao oni. Ipak, važno ej ne uzimati one namirnice sa velikim postotkom masti, kako ne bi došlo do neželjene težine.
Metabolizam kod osoba koje imaju B krvnu grupu je takav da dobro razlaže svaki tip namirnica: meso, ribu, voće i povrće, orašaste plodove, žitarice i slično. Ono što treba naglasiti jeste kontrolisan unos pilećeg mesa – koji može izazvati stomačne tegobe.
Potrudite se da vam ishrana bude bogata proteinima, sa dosta povrća i voća i smanjite unos ugljenih hidrata. Od mesa, preporučuje se da jedete jagnjetinu, ovčetinu, govedinu, teletinu, ćuretinu; dok smanjite unos piletine, pačetine i svinjskog mesa. Od ribe jedite lososa, bakalara, skušu, ribu list i jesetru; a izbegavajte morske plodove i hobotnicu. Kada su u pitanju jaja, isključivo kokošija su dobra za stomak i zdravu liniju i spremajte ih u maslinovom ili ulju semena lana.
Kada su u pitanju voće i povrće, preporučuje se da konzumirate sve osim egzotičnog južnog voća poput starfruita, indijske smokve, avokada, kokosa; dok od povrća ograničite unos artičoka, kukuruza šećerca, bundeve, rotkvice i paradajza. Od orašastih plodova, prijaju vam bademi, brazilski orah i orah, kestenje i seme lana; dok su lešnici, pistaći, semenke suncokreta, susam i kikiriki za kontrolisan unos.

Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook