Ishrana i dijete

Glavne osobine Omega 3 kiselina

Glavne osobine Omega 3 kiselina
Podeli dalje

glavne osobine omega 3 kiselinaČesto smo u prilici da čujemo kako su Omega 3 kiseline dobre i neophodne za naše zdravlje i da ih trebamo što češće uvrstiti u svakodnevnu ishranu. Evo zbog čega su one toliko važne.

Često smo u prilici da čujemo kako su Omega 3 kiseline dobre i neophodne za naše zdravlje i da ih trebamo što češće uvrstiti u svakodnevnu ishranu. Evo zbog čega su one toliko važne.
 
#1. Snižavaju holesterol
Osobe sa povišenim holesterolom, trebalo bi da što češće konzumiraju morsku hranu, naročito ribe bogate omega 3 kiselinama, jer one utiču na njegovo snižavanje.
 

#2. Smanjuju upale i čine srce zdravim
Omega 3 kiseline imaju antiflamatorna svojstva, zbog čega pomažu ljudima koji pate od blagih upala ili boluju od artritisa. Upravo ta svojstva smanjuju i rizak od srčanih oboljenja.

#3. Popravljaju raspoloženje
Osobe koje imaju opvećan nivo Omega 3 kiselina u krvi, imaju i više serotonina i dopamina – dva ključna neurotransmitera odgovorna za dobro raspoloženje.
Kada je u pitanju preporučeni unos, odraslima se preporučuje da konzumiraju ribu najmanje dva puta, a deci jednom nedeljno.
 

Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook