Ishrana i dijete

Dijeta po krvnim grupama – krvna grupa O

Dijeta po krvnim grupama – krvna grupa O
Podeli dalje

dijeta po krvnim grupama krvna grupa oU svetu i kod nas se dugo priča i polemiše o ishrani po krvnim grupama, kao i o dijetama na istu temu. Zagovornici ove tvrdnje, govore kako su ishrana i dijete prilagođene krvnoj grupi dobar način za održavanje tela zdravim i vitkim. Jedna od njih je i Karen Vago, autorka knjige The Blood Type Diet Cookbook, odakle vam i prenosim najzanimljivije delove dijete po krvnim grupama i počinjem sa krvnom grupom O.

U svetu i kod nas se dugo priča i polemiše o ishrani po krvnim grupama, kao i o dijetama na istu temu. Zagovornici ove tvrdnje, govore kako su ishrana i dijete prilagođene krvnoj grupi dobar način za održavanje tela zdravim i vitkim. Jedna od njih je i Karen Vago, autorka knjige The Blood Type Diet Cookbook, odakle vam i prenosim najzanimljivije delove dijete po krvnim grupama i počinjem sa krvnom grupom O.

Osobe sa krvnom grupom O imaju usporen metabolizam, što im ne dozvoljava da se svi tipovi hrane razlože i svare na isti način. Zato je važno ishranu prilagoditi na taj način, da uzeta hrana bude razložena brzo i bez lepljenja za telo. Idealna je kombinacija redukovane ishrane i sporta, kako bi se metabolizam ubrzao – plivanje i šetnja se preporučuju osobama ove krvne grupe.

Od hrane, preporučuje se crveno meso što češće i to u odnosu 100-200g bar 6 puta u toku nedelje. Nemojte zapostavljati ni povrće i praktikujte da ga jedete uz svaki obrok. Kada je u pitanju voće, ne rpeterujte sa unosom jer voćni šećeri se mogu nagomilavati unutar organiizma, što nije poželjno. Radi održavanja željene figure, kontrolišite unos voća, žitarica i mlečnih proizvoda. Od ribe, preporučuju se haringe i skuša; od mlečnih proizvoda možete jesti kravlje sireve i jogurte;  zatim kokošija jaja, maslinovo ulje pre suncokretovo; odorašastih plodova bademe, lešnike, pinjole, seme susama i lana. Soja je takođe preporučljiva radi proteina koje sadrži u sebi, ali ne kao zamena za meso ili ribu, već kao neki drugi obrok ili užinu.


Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook