Ishrana i dijete

Postpraznični detoks

Postpraznični detoks
Podeli dalje

Ništa kao postpraznični detoks da vas pročisti i vratu „u normalu“, nakon obilnih novogodišnjih đakonija 🙂

Uradite detoks poput profesionalca uz pomoć naših predloga i saveta i brzo ćete se rešiti nadutosti i toksina iz organizma!

#1 Počnite sa jednim obilnim obrokom zeleniša, zeleno povrće je poznato kao odličan izvor vlakana koji kontrolišu nivo šećera u krvi, sprečavaju gojenje i srčane bolesti, poboljšavaju kvalitet kože… Ako ne možete da jedete, a vi onda popijte – bar je smoothie lako napraviti i još lakše slađe popiti 🙂

postpraznični-detoks-v1
#2 Prigrlite vodu! Običnu, aromatizovanu i obogaćenu voćem i/ili povrćem, ova detoks voda će vam pročistiti organizam, pospešiti varenje, a kožu učiniti blistavom i sjajnom.

#3 Budite aktivne. Bilo da vežbate ili ne, važno je da se ovih dana pokrenete i iskoristite svaki slobodan trenutak za šetnju – makar i za vreme pauze, jer to okrepljuje čitavo telo.

Pročitajte još i: Detoks dijeta

 

#4 Ako ne možete da izdržite bez grickalica – zamenite ih koštunjavim plodovima poput badema, lešnika, oraha, pistaća… Zasitiće vas i snabdeti organizam zdravim mastima koje vašem telu daju energiju.

postpraznični-detoks-v
#5 Izbacite alkohol i kafu, ali i sve ostale napitke koji sadrže kofein: čajeve i gazirana pića. Zašto? Kofein je poznat kao sastojak koji dehidrira organizam, a to vam sada ponajmanje treba.

#6 Spavajte što više! Da biste ostvarili maksimum od detoksa, neophodno je da dobro spavate i pravite česte odmor-pauze, kako bi se organizam brže oporavio i došao sebi od sve te obilne hrane i intezivnog načina života proteklih nedelja.

Save


Podeli dalje
Tagovi

1 komentar

Click here to post a comment

  • Clean 9 je program koji je pre svega namenjen za Detoksikaciju tj. kao detoksikacioni program koji će vam pomoći da započnete svoj put ka zdravlju i željenim oblinama.

Facebook