Lice i telo

4 prirodna sredstva protiv komaraca

4 prirodna sredstva protiv komaraca
Podeli dalje

Kako nema izgleda da će najezde ovih dosadnih insekata uskoro proći, upotrebite ova 4 prirodna sredstva protiv komaraca.

 

#1. Ulje lavande opušta i prija ljudima, ali  komarci ne mogu da ga podnesu! Sve što treba da uradite je da se namažete ovim uljem ili – ako vam je prejako – pomešate ga sa uljem koje inače koristite za negu tela. Drugi način je da na sve prozore zakačite platnene trake koje ste poprskali sa uljem lavande i tako se zaštitite od njihovog upada u prostorije u kojima boravite.

#2. Bosiljak – još jedan od prirodnih mirisa koji rasteruju komarce; držite u domu saksiju sa bosiljkom, najbolje u svakoj prostoriji u kojoj boravite po jednu i bićete mirni od ovih napasti.

#3. Deterdžent za sudove – bilo da sedite u svom domu ili ste na terasi, u dvorištu, sipajte malo deterdženta za sudove sa aromom limuna u činiju ili posudu koju ćete odvojiti na suprotnu stranu od one na kojoj se vi nalazite. Ovaj jednostavno sredstvo je delotvorno jer, iz nama nepoznatih trazloga, citrusne arome u deterdžentu užasno privlače komarce, a vi ćete biti potpuno zaštićeni.

4_prirodna_sredstva_protiv_komaraca_v

#4. Limunska trava iliti citronela je biljka koja će vas odlično zaštititi od napasti zvane komarac. Možete koristiti ulja ili sveće sa ovom aromom, ali sama biljka je najdelotvornija – ne samo u borbi protiv komaraca, već i kao zaštita od ostalih insekata i buba.

Podelite sa nama: na koje načine se vi štitite od komaraca?

Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook