Lice i telo

Saveti za zdravu kosu

Saveti za zdravu kosu
Podeli dalje

zdrava kosa savetiKosa je, pored jednog od važnijih obeležja svih žena, i odličan dodatak njenoj zavodljivosti i ženstvenosti. Međutim, kako bi to zaista i bile, neophodno je da je zdrava i zato evo nekoliko saveta za njenu negu i održavanje.

Kosa je, pored jednog od važnijih obeležja svih žena, i odličan dodatak njenoj zavodljivosti i ženstvenosti. Međutim, kako bi to zaista i bile, neophodno je da je zdrava i zato evo nekoliko saveta za njenu negu i održavanje.

Kako bi kosa izgledala i bila dobro negovana i zdrava, neophodno je imati dobar alat. Pod time podrazumevamo dobre i kvalitetne češljeve i četke, fen za kosu, figaro, prese. Četke treba da su od prirodnih vlakana – izbegavajte plastiku, jer oštećuje vlasti. I, naravno, kosu češljajte kada je suva, a ako je već češljate dok je mokra – koristite četke sa gumenim vlaknima, kako se ne bi rastezala i kidala.

Kada je u pitanju pravi izbor fena za kosu, uvek odaberite onaj sa jonskom tehnologijom – brže sušenje kose sa upola manje toplote. Na taj način, vlasi se manje oštećuju i manje su podložne pucanju, naročito ako se redovno fenirate.

Trudite se da redovno skraćujete krajeve, idealno je na svaka dva do tri meseca – češće, ako se redovno fenirate. Kako kosa raste, krajevi su podložniji oštećenjima i rascvetavanju, usled kosa deluje neuredno i nezdravo.

A kako sveukupna lepota dolazi iznutra, ako želite lepu i zdravu kosu – vodite zdrav način života. Koliko možete, hranite se umereno i zdravo, izbegavajte stres i mislite pozitivno jer, način na koji tretiramo svoje telo, direktno utiče na to kako izgledamo i mi i naša kosa. Unosite dosta svežeg voća i povrća i pijte dosta vode, kako biste organizmu i kosi obezbedili dovoljno hidratacije.


Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook