Zdravlje žene

5 namirnica za bolji vid

5 namirnica za bolji vid
Podeli dalje

Izreka kaže da zdravlje na usta ulazi, zato saznajte kojih je to 5 namirnica za bolji vid.

 

Krmeljive oči, zamućen pogled, titrajuće linijice, katarakta i ostali problemi sa vidom nisu teškoće koje se ne mogu ublažiti ili izbeći – ne mali broj puta je uzrok ovakvim stanjima loša ishrana i pogrešan način života, zato evo šta možete uraditi da to promenite.

Hrana bogata vitaminima, mineralima, enzimima i hranljivim sastojcima su pravi dar prirode koji pomaže u regeneraciji tela i iscelivanju očiju.

5_namirnica_za_bolji_vid_v

#1. Šargarepa
Nije tajna da šargarepa, bogata vitaminom A, direktno utiče na poboljšanje vida, ali takođe pomaže u borbi protiv katarakte, smanjuje rizik od raka i nastanka kardiovaskularnih bolesti.

#2. Prkos
Cvet poznat po tome što raste iz kamena (otud i takav naziv) je – ako niste znali (mi nismo!) – biljka sa najbogatijim izvorom Omega-3 kiselina na svetu! Kao takva, pomaže u očuvanju vida jasnim i bistrim i čini oči zdravijim.

#3. Spanać
Spanać je bogat luteinom – antioksidantom koji smanjuje rizik od degeneracije oka, sprečava razvoj očne mrene i štiti oči i kožu od opasnih i štetnih UV zraka.

#4. Borovnice
Ovo bobičasto šumsko voće jača krvne sudove i sprečava pucanje kapilara, a kako je bogata antocijanom (prirodni biljni pigment) i raznim mineralima i vitaminima, odlično je sredstvo za poboljšanje vida – a naročito uspešno u lečenju noćnog slepila.

#5. Beli i crni luk
Beli luk je namirnica bogata prirodnim sadržajem sumpora koji poboljšava vid i sočiva čini otpornijim. Crni luk, sa druge strane, obiluje kvercetinom – jedinjenjem koje sprečava kataraktu i, uopšte, štiti oči. Plačite, ljutite se, ali jedite luk 🙂


Podeli dalje
Tagovi

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook