Zdravlje žene

Izmišljene naočare za daltoniste!

Izmišljene naočare za daltoniste!
Podeli dalje

Naočare za daltoniste možda zvuče kao naučna fantastika, ali itekako postoje, a izmišljene su sasvim slučajno!

 

U jednoj američkoj laboratoriji, radeći na sasvim drugom projektu, grupa naučnika otkrila je/izumela naočare za daltoniste koje im omogućavaju da konačno vide i razlikuju sve boje!

Enchroma CX naočare za sunce predstavljaju prekretnicu za daltoniste širom sveta (samo u Srbiji se procenjuje da ih ima oko 420.000, u svetu preko 300 mi,iona), a prvobitno su pravljene da ih koriste doktori tokom operacija.

naočare_za_daltoniste_v

Testirajući ih između sebe, jedan od naučnika ih je pozajmio svom drugaru (daltonisti) koji je oduševljeno otkrio kako može videti narandžastu odnosno ćelije te boje, omogućivši mu da konačno uđe u svet svih boja. I, mada deluje kao da je u pitanju magija, ove naočare za daltoniste su rezultat nauke i visoke tehnologije.

Zahvaljujući ovom slučajnom izumu, daltonisti i svi oni koji ne razlikuju najbolje boje, sada imaju mogućnost iste da vide i to jače, življe i jasnije nego ikada pre. Sve detalje o ovom „revolucionarnom“ proizvodu potražite na sajtu proizvođača gde, ujedno, možete proveriti svoj vid i uraditi online test za daltonizam.


Podeli dalje
Tagovi

1 komentar

Click here to post a comment

Facebook