Zdravlje žene

Banana i cimet za bolji san

Banana i cimet za bolji san
Podeli dalje

Ako niste znali, banana i cimet su sve što vam treba za bolji san, evo i zašto.

Bilo da imate problema sa nesanicom, imate lak san ili se budite tokom noći, ovaj recept će pomoći da imate bolji kvalitet i kontinuitet spavanja.

Svi znamo koliko je kvalitet sna važan za normalno funkcionisanje tokom dana i kako nedostatak sna utiče na naše psihofizičke sposobnosti. Pre nego što posegnete za lekovima, možda ne bi bilo zgoreg da poslušate ovaj savet i spremite sebi napitak od banane i cimeta za bolji san.

Evo kako ga pravite:

Sipajte litru vode u manji sud i pustite da provri. Uzmite jednu bananu, dobro je operite, oljuštite i isecite vrhove, a zatim je spustite u vodu (zajedno sa korom) i ostavite da vri 10-ak minuta. Nakon toga, prespite vodu u šolju za čaji dodajte bukvalno prstohvat cimeta da poboljšate ukus i popijte sat vremena pre odlaska na spavanje dok je toplo.

banana-i-cimet-za-bolji-san-v
Kako tačno deluju banana i cimet za bolji san?

Banana je bogata kalijumom i magnezijumom (naročito kora) koji opuštaju mišiće i potpomažu pospanost, dok cimet reguliše nivo šećera u krvi čime se takođe pospešuje kvalitet sna, naročito kad znamo da neregularan nivo šećera u krvi izaziva umor tokom dana  i ume da izazove nesanicu.

Save


Podeli dalje
Tagovi

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook