Zdravlje žene

Infografika o raku dojke

Infografika o raku dojke
Podeli dalje

infografika o raku dojkeO opasnosti od raka dojke pisali smo i alarmirali vas nebrojano puta. Sada smo otišli i korak dalje, praveći infografiku o raku dojke, sa informacijama koje su uznemirujuće ali činjenične, a koje vas trebaju navesti da se trgnete, nađete vremena i odete na pregled.

O opasnosti od raka dojke pisali smo i alarmirali vas nebrojano puta (na jednom mestu svi dosadašnji tekstovi o raku dojke). Sada smo otišli i korak dalje, praveći infografiku o raku dojke, sa informacijama koje su uznemirujuće ali činjenične, a koje vas trebaju navesti da se trgnete, nađete vremena i odete na pregled. 

Rak dojke je najčešći maligni tumor kod žena, kao i najčešći uzrok smrti žena u zapadnom svetu, a čini između 20 i 25 % svih slučajeva malignih solidnih tumora ili između 15 i 20 % svih smrtnih ishoda zbog raka. Prema podacima iz 2011. godine, otkriveno je između 1700 i 1800 novih pacijentkinja sa dijagnozom ove opake i opasne bolesti.

infografika o raku dojke

Otiđite (ako već niste) na pregled, podelite ovo sa prijateljicama (odavde preuzmite u punom formatu), učinite dobro za sebe i druge. Zdravlje je samo jedno.

 


Podeli dalje

1 komentar

Click here to post a comment

Facebook