Zdravlje žene

Osobe sa Daunovim sindromom – kako ih vi vidite?

Osobe sa Daunovim sindromom – kako ih vi vidite?
Podeli dalje

Svi znamo za ovaj poremećaj, ali znamo li sa kojim se sve izazovima osobe sa Daunovim sindromom svakodnevno susreću?

 

Danas širom sveta, osobe sa Daunovim sindromom obeležavaju svoj dan i biće organizovan niz raznih panela, edukacija i savetovališta o podizanju svesti i prihvatanju osoba sa Daunovim sindromom. I dok se više o ovom poremećaju i nekim od najčešćih zabluda možete informisati ovde, mi vam donosimo jedan drugačiji osvrt na svakodnevne izazove sa kojima se osobe sa Daunovim sindromom susreću.

AnnaRose Rubiright je jedna od mnogih osoba sa Daunovim sindromom koja je, kao mala, imala veliku želju da se bavi gimnastikom koju, nažalost, nije mogla da ispuni jer je svuda nailazila na predrasude i zatvorena vrata. Danas, ova mlada devojka je student koji ima posao sa pola radnog vremena, trenira košarku i plivanje i živi život punim plućima, uprkos svakodnevnim preprekama na koje na tom putu nailazi.

osobe-sa-daunovim-sindromom-kako-ih-vi-vidite-v

Pravi izazov za osobe sa Daunovim sindromom je način na koji ih ljudi doživljavaju zbog njihovog stanja i metafora iz spota ima za cilj da podstakne razmišljanje o tome kako osobe koje imaju ovaj poremećaj sebe vide, a ujedno i da otkrije urođene stereotipe i diskriminaciju u društvu koji ih okružuju:

Svoje mišljenje možete podeliti u komentaru ili na mrežama, koristeći hashtag #HowDoYouSeeMe.

Save

Save


Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook