Zdravlje žene

Ostavi pušenje i prodiši

Ostavi pušenje i prodiši
Podeli dalje

Jedna od najboljih odluka koju svako od nas može da donese je da ostavi pušenje. Ako se još uvek dvoumite, možda vas ovi podaci razuvere.

 

Poslednje zbogom cigaretama rekla sam pre 6 godina i nisam zažalila niti jednog trena. Prodisala sam, vratilo mi se čulo ukusa i mirisa, mlađa deca me i ne poznaju kao pušača, a najstarijem sam ispunila jednu od najvećih želja 🙂 A o usluzi koju sam učinila svom srcu, da i ne govorim!

 

Pušenje se smatra najrasprostranjenijom bolesti zavisnosti i predstavlja faktor rizika za 6 od 8 vodećih bolesti uzročnika smrti. Poslednje statistike u Srbiji govore nam da trećina stanovništva puši, kao i da je svaka peta mlada osoba starosti od 15 do 19 godina takođe pušač!

 

Kako je pušenje globalni problem, vlada Australije je prošle godine pokrenula kampanju Quit smoking, start repairing kojom ukazuje na sve probleme i bolesti koje pušenje izaziva, daje konkretne savete i pomaže pri odvikavanju. Kampanju prate i upečatljivi flajeri koji detaljno ukazuju na sve koristi kada se ostavi pušenje:

Odluka da se ostavi pušenje možda je jedna od najtežih, ujedno i najzahvalnijih i najzdravijih odluka koju svako može (i treba) da donese za sebe. Zato, donesite tu odluku još danas, napravite plan, krenite u realizaciju i ne ustežite se da zatražite pomoć i podršku.


Podeli dalje
Tagovi

2 komentara

Click here to post a comment

Facebook