Zdravlje žene

Samo Svoja vikend

Samo Svoja vikend
Podeli dalje

Samo Svoja vikendSAMO SVOJA je vikend kreiran da nas motiviše da se o svome zdravlju ne bavimo u svojim mislima (i to kad imamo vremena ili češće kad nam nije baš sve nije na mestu), da se pokrenemo da nam život ne postane rutina koja se odrađuje ili pak (ako gore navedeno i nije slučaj) da nam pruži neko novo saznanje, da proverimo ispravnost sopstvenog zdravog stila života.

 

Postoji neka vitalnost, životna snaga,energija, nemir koji se preko Vas pretvaraju u dela, i pošto postoji samo jedan primerak Vas za sva vremena, taj izraz je jedinstven

Marta Graham

SAMO SVOJA je vikend kreiran da nas motiviše da se o svome zdravlju ne bavimo u svojim mislima (i to kad imamo vremena ili češće kad nam nije baš sve nije na mestu), da se pokrenemo da nam život ne postane rutina koja se odrađuje ili pak (ako gore navedeno i nije slučaj) da nam pruži neko novo saznanje, da proverimo ispravnost sopstvenog zdravog stila života.

Ovaj program kreiran je i posvećen onima koji su me usmerili i pokazali šta nam nedostaje. Kreiran je sa ciljem da motiviše i pokrene, da se više ne bismo pitale «Zašto to odlažem? Šta treba da uradim pre nego što uradim ono što odlažem? Šta više čekam? Da li će se ostalima svideti?...» Ne treba nam ničije odobrenje da bismo bile zdrave i uživale u svakom minutu sopstvenog života (u svakom pogledu), čak i da ga čekamo, neće nam ga niko dati jer se zabavljaju rešavanjem svojih potreba i problema ili jednostavno negde uživaju u životu. A pošto živimo u sadašnjosti onda nema ni razloga odlagati trenutak kreiranja sopstvene lične karte zdravlja i načina starenja, sopstvene sreće i bogatstva.

Dakle, na moje pitanje «Kada bi mogla da dobiješ na jednom mestu nešto za tvoju dušu, šta bi to bilo?» odgovori su bili isti:

– Pregled lekara, a da se ne maltretiram (pregled grudi, merenje šećera, masnoća, krvnog pritiska…)

– Da me dobar poznavalac kože usmeri i kaže šta je prava stvar za mene

– Da probam nešto od ovih danas popularnih zdravih vežbanja

– Da mi neko kaže zašto to radim, kako drugačije, čiji je ovo šablon, …

– Da uživam u prirodi, tišini, možda poneka masaža, itd.

Rečeno (čitaj zamišljeno, naručeno) – učinjeno (čitaj kreirano)

Sa kolegama i prijateljima, dugogodišnjim profesionalcima i ekspertima u oblastima kojima se bave, kreiran je vikend zdravlja SAMO SVOJA. Vikend čije su sve aktivnosti kreirane u skladu sa našim biološkim časovnikom (eto idealne prilike da više ne čitate o hronobiološkim pravilima i ne lutate da li ste dobro shvatili, na licu mesta moći ćete da vidite kako da poštujete svoj biološki sat). Od hrane i pića, preko fizičkih aktivnosti (joga, tajčija, šetnji u prirodi), pregleda lekara (sistematski pregled i pregled dermatologa kozmetologa), upućivanja u tajne i procese starenja, metode održanja vitalnosti i zdravlja, preko splavarenja, bazena i masaža, svaki trenutak je osmišljen da pokaže i motiviše da ličnu kartu zdravlja koju ćete dobiti na kraju vikenda podržite i svakodnevno unapređujete po povratku u svoje domove i na svoja radna mesta.

I ne zaboravite na reči Džordža Eliota: «Najjači princip napretka leži u ljudskom izboru». Zato izaberite ovoga puta za sebe i svoju dušu – napravite svoju ličnu kartu zdravlja! Postanite i Vi SAMO SVOJA

 


Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook