Zdravlje žene

So iz Mrtvog mora kao lek?

So iz Mrtvog mora kao lek?
Podeli dalje

so iz mrtvog mora kao lekVoda iz Mrtvog mora je vekovima poznata po svojim terapeutskim svojstvima jer sadrži visok procenat morske soli bogate Magnezijumom, Kalcijumom, Cinkom, Jodom, Kalijumom i Sumporom.

Voda iz Mrtvog mora je vekovima poznata po svojim terapeutskim svojstvima jer sadrži visok procenat morske soli bogate Magnezijumom, Kalcijumom, Cinkom, Jodom, Kalijumom i Sumporom. 
 
Ovi minerali slični su onima koji se nalaze u ćelijama kože, zbog čega mnogi dermatolozi i kozmetičke kompanije koriste upravo ove soli za svoje proizvode za negu i revitalizaciju kože. Pored njih, i doktori pronalaze načine da koriste so iz Mrtvog mora i u medicinske svrhe. Jedna od njih je i lečenje upale sinusa.
Njujorški doktor Robert Graham iz Lehox Hill bolnice, lečio je alternativnom metodom 38-godišnju pacijentkinju koja je patila od ozbiljnih glavobolja i upale sinusa mesecima, tako što joj je preporučio ispiranje nosa upravo solju iz Mrtvog mora, rastvorenoj u malo vode. Prema tvrdnjama ove pacijentkinje, prvi simptomi napretka i olakšanja postali su vidljivi već nakon nedelju dana, a dr Graham ističe kako je ovo potpuno prirodna terapija koja nije invazivna, ne stvara zavisnost i nema sporedne efekte.
 
 

Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment