Zdravlje žene

Svakodnevne aktivnosti za sagorevanje kalorija

Svakodnevne aktivnosti za sagorevanje kalorija
Podeli dalje

svakodnevne aktivnosti za sagorevanje kalorijaČak i ako ste prezauzeti za odlazak na fitness ili u teretanu, postoje neke svakodnevne stvari – rutine, koje vam mogu pomoći u sagorevanju kalorija. Krenimo redom.

 

Čak i ako ste prezauzeti za odlazak na fitness ili u teretanu, postoje neke svakodnevne stvari – rutine, koje vam mogu pomoći u sagorevanju kalorija. Krenimo redom.
Ako se bavite poslom koji od vas zahteva veći utrošak energije nego što je to uobičajeno, podrazumeva se da ste u mogućnosti da održavate željenu liniju. To je zato što svakodnevno trošite dosta kalorija radeći; to ne mora biti nužno samo građevinska i industrijska struka; čak i poslovi koji zahtevaju ulaganje dodatnog mentalnog napora, utiču na brže sagorevanje kalorija.
Kada su u pitanju kućne obaveze, postoje neke uobičajene svakodnevne stvari koje radimo a koje nam mogu pomoći u sagorevanju nagomilanih kalorija i doprineti boljem i zdravijem načinu života. Nedavna američka studija vođena od strane dr Jamesa Levina, utvrdila je da 30min uobičajenih kućnih aktivnosti direktno utiče na poboljšanje opšteg stanja organizma. U te aktivnosti spadaju:
–    sređivanje doma
 
–    rad u bašti
 
–    šetanje psa
–    ručno pranje automobila
–    korišćenje stepenica umesto lifta
–    česte šetnje
Jednom kada shvatite da i one manje lepe kućne obaveze pomažu da ostanete fit i zdravi, lakše ćete ih raditi i bolje se osećati jer – zdravlje nema cenu.
 
 

Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook