Zdravlje žene

Šta raditi ako imate simptome H1N1 gripa

Šta raditi ako imate simptome H1N1 gripa
Podeli dalje

U prethodnim tekstovima, bavili smo se virusom H1N1, njegovom prevencijom, savetima. Ovoga puta, obraćamo pažnju na to šta uraditi ako ste oboleli od ovog virusa.
 
 

maranice za nosU prethodnim tekstovima, bavili smo se virusom H1N1, njegovom prevencijom, savetima. Ovoga puta, obraćamo pažnju na to šta uraditi ako ste oboleli od ovog virusa.
 
Prvo i osnovno je da dobro obratite pažnju na simptome – nagla visoka temperatura; groznica, vrtoglavica, bol u glavi, mišićima i udovima; kijavica i suv kašalj; bolovi u grlu i teškoće sa disanjem; proliv, povraćanje ili bolovi u stomaku. Ako imate bilo koji od navedenih simptoma, najvažnije je da ostanete kod kuće, kako ne biste širili zarazu. Lekara konsultujte, kako biste se informisali o pravom načinu lečejna i primanja adekvatne terapije. Nakon normalizacije temperature i izlečenja, za svaki slučaj, ostanite kod kuće još jedan dan.

vitaminiZa vreme trajanja virusa, koristite zaštitnu higijensku masku, kako ne biste zarazili i ostale ukućane; pored toga, pridržavajte se i ostalih higijenskih mera, radi što potpunije zaštite. Te mere su: redovno pranje ruku; izbegavanje grljenja, poljubaca i rukovanja; izbegavanje posete velikim skupovima; održavanje najmanje jednog metra razmaka u odnosu na druge.

Pored toga, postarajte se da unosite dosta tečnosti u vidu čajeva i toplih napitaka, dovoljno vitamina – bilo prirodnim putem, bilo u vidu šumećih tableta i dosta se odmarajte.

 
 
 
 
 
 

Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment