Posao

Poslovni saveti Deda Mraza

Poslovni saveti Deda Mraza
Podeli dalje

Jeste li znali da poslovni saveti Deda Mraza mogu itekako da vam pomognu i nauče vas kako da uspešno plivate među korporativnim ajkulama?

Verovali mi ili ne u Deda Mraza tek, postoje mnoge korisne stvari koje od njega možemo naučiti i primeniti u poslu. Ne verujete? Pročitajte listu.

Top 7 poslovnih saveta Deda Mraza

#1 Dobra reputacija

Dobra reputacija se, ma koliko to pojedini mislili, ne može kupiti već se mora  zaslužiti. A ko je, od Deda Mraza, bolji primer za to? On je svoju reputaciju izgradio na dobrim delima, velikodušnosti i razumevanju – samo neke od stvari koje trebate imati na umu kada krećete sa stvaranjem uspešnog posla i pozicioniranja sebe kao uspešnog i kredibilnog poslovnog saradnika.

#2 Umeće slušanja

Jedan od velikih kvaliteta Deda Mraza je i konstantno umeće da sluša i sasluša – odličan savet kada je posao u pitanju. Pažljivim slušanjem možete postići i više nego pričom; ljudi su skloni da razviju osećaj poverenja prema vama i vašem poslu, ako primete da su prihvaćeni i vrednovani – što ćete postići upravo slušanjem njihovih stavova, kritika, predloga, sugestija. Bilo da je u pitanju kontakt centar ili neki od kanala na društvenim mrežama, interesovanje za njihove probleme i poteškoće, reagovanje na njih i pomoć pri otklonjenju su garantovan put do uspeha.

#3 Osmeh

Deda Mraz se, vremenom, možda menjao, ali je osmeh ostao prepoznatljiv i konstantan. U poslovnom svetu, važno je biti vedar i optimističan, čak i u onim najtežim trenucima. Posao ćete pre sklopiti ako ste pozitivni i šaljete dobre vibracije, nego ako delujete strogo i nepristupačno. Ne potcenjujte vrednost osmeha, već ga prigrlite u svakodnevnom poslovnom radu i komunikaciji.

#4 Pozitivan stav

Kao i osmeh, i pozitivan stav je jedna od stvari po kojima je Deda Mraz prepoznatljiv – a trebalo bi da ste i vi i vaš posao. Pozitivnost podstiče sreću, zadovoljstvo i privlači uspeh. Na taj način, usvojićete pozitivne sklonosti i navike, problemima i izazovima pristupati sa vedrije strane i, vremenom, izgraditi bolju radnu sredinu, imidž i reputaciju sebe i svog posla kao nečega i nekoga sa kim vredi raditi.

#5 Entuzijazam

Deda Mraz iz godine u godinu radi jedan te isti posao, sa nesmanjenim žarom, uzbuđenjem i fokusom. Svake godine, daje sve od sebe da uradi posao kako treba. Zvuči li vam poznato? Ovo su upravo stvari koje treba i vi sami da primenite u svom poslu! Volite to što radite – ili, bar naučite da zavolite, ako niste u situaciji da posao promenite. Ako niste zadovoljni poslom, to će se videti i odraziti na rezultate. Zato, menjajte posao ili menjajte svoj odnos prema njemu i rezultati će sigurno doći.

čokoladni deda mrazovi

#6 Poštujte rokove

Priznaćete, Deda Mraz je jedan od retkih osoba koja radi sve u zadatom roku. Možda baš i u minut do – ali obavi posao kako i kad treba. Usvojite i vi ovu naviku, poštujte rokove kako biste izgradili imidž odgovorne i predane osobe i stekli lojalnost kod klijenata i saradnika.

#7 Obucite se za uspeh

Crvena je boja radosti, bela nevinosti i čistote – pričajte šta hoćete, ali Deda Mraz je obučen za potpuni uspeh! Idealan spoj kada su u pitanju deca – njihova čistota i veselje pri dobijanju poklona 🙂 Šta mislite, kakvu sliku o sebi i onome što radite prenosite, ako radite u korporaciji a dolazite u farmerkama na posao? Ili, zaduženi ste za medije, a dolazite bez šminke i sređene frizure? Obucite se u skladu sa onim što radite, pa i malo bolje, i stvari će krenuti boljim putem.

Šta mislite, koje još poslovne savete možemo usvojiti od Deda Mraza?

 


Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook