Posao

Šta je Management Trainee program?

Šta je Management Trainee program?
Podeli dalje

Sigurno ste se, tokom školovanja i traženja posla susreli sa terminom Management Trainee program. Šta on podrazumeva, ko može u njemu da učestvuje i šta se ovom vrstom treninga dobija?

 

Management Trainee program je vid razvoja osmišljen tako da mladim diplomcima pruži priliku da steknu praktično iskustvo ili nastave svoj profesionalni put. Obično ovakvi programi mogu biti izuzetan podstrek za građenje uspešne karijere. Tokom ove vrste stručnog osposobljavanja, kandidati sa 2 do 3 godine iskustva relevantnog kompaniji za koju apliciraju, dobijaju priliku da u praksi unaprede svoje veštine i sposobnosti. Na ovaj način kandidati stiču  izvrsnu priliku da na konkretnim poslovnim zadacima pokažu i predstave sve ono u čemu su dobri.  Na raspolaganju im stoje starije i iskusnije kolege, kako bi im svojim mentorstvom pomogli da  postanu kvalitetni menadžeri u roku koji je definisan programom.

šta_je_management_trainee_program_v

Kako se gotovo niko ne rađa sa organizacionim i liderskim osobinama, programi poput kao što je Management Trainee su od velike koristi  i za diplomce i za kompanije. Na taj način, kompanije dobijaju edukovane zaposlene, koji poznaju specifičnost poslovnog okruženje i koji su spremni da uspešno savladaju poslovne izazove i zadatke.

U svetu, Management Trainee programi nisu novost i ovaj vid edukacije se može pronaći u mnogim poznatim kućama. Kompanije kao što su Philip Morris International, Volvo, L’Oreal, Adidas, DHL i mnoge druge redovno objavljuju konkurse za ove izuzetne poslovne šanse. U Srbiji je ovakav vid stručnog usavršavanja još uvek u povoju, ali se i mi otvaramo prema svetu.

šta_je_management_trainee_program_v1

Ako ste zainteresovani za usavršavanje i napredak, na ličnom i poslovnom planu, Management Trainee programi su odlična prilika. A kako smo saznali, jedna internacionalna kompanija uskoro pokreće Management Trainee program za mlade i ambiciozne ljude – možda ste to upravo vi! Stay tuned za #pronadjisvojemesto program. Više detalja u sledećem tekstu.


Podeli dalje
Tagovi

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook