Posao

Zanimljivi i uzbudljivi poslovi današnjice

Zanimljivi i uzbudljivi poslovi današnjice
Podeli dalje

Ako ste od onih kojima ne prija stereotipna kancelarija, uštogljene kolege sveznalice, naporan šef i konstantan (neplaćen) prekovremeni rad, imamo listu drugačijih, zanimljivih i uzbudljivih poslova za Vas!

Ako ste od onih kojima ne prija stereotipna kancelarija, uštogljene kolege sveznalice, naporan šef i konstantan (neplaćen) prekovremeni rad, imamo listu drugačijih, zanimljivih i uzbudljivih poslova za Vas!

#1 Programer mobilnih aplikacija
U poslednje vreme velika je potražnja za programerima mobilnih aplikacija, najviše zahvaljujući kompaniji Apple na izumu iPhone čuda od telefona. I kao još uvek retka veština, osobe koje se time bave diktiraju uslove pod kojima će raditi, kao i visinu plate. Na zapadu, plate za ove programere idu od 50 do 100 hiljada dolara (mi mislimo da je u pitanju suma za prodatu aplikaciju, a ne na mesečnom nivou)! Proverite na Indeed.com.

#2 Tester video igara

Mislim da nema dečaka a ni devojčice u današnje vreme, kojima ovo nije najveća želja – da igraju igrice po ceo dan i još budu plaćeni za to! Zanimljivost leži u činjenici da, pored što ste plaćeni za igranje, Vi igrate igrice koje još nisu puštene u prodaju i niko ih nema! Jedina mana, ako se to može tako nazvati, je što igricu morate igrati dok je u potpunosti ne pređete, ne pronađete neke mane i tome slično. Opet, po sajtu Indeed, postoji veliki broj upravo ovih radnih mesta, a plaća se od 20 do 100 hiljada dolara!

#3 Profesionalni Tviteraš
Da, dobro ste pročitale! Na zapadu je apsolutni hit biti profesionalni Tviteraš, gde su mladi plaćeni za pominjanje određenih brendova u svojim tvitovima. Pojava socijalnih medija nije samo promenila način života, već i način reklamiranja. Naravno, prethodno je potrebno da imate značajan  broj ljudi koji Vas prati na ovoj socijalnoj mreži, da ste prilično aktivni i po satu možete zaraditi između 10 i 50 dolara, što za naše uslove i nije mala suma. Na sajtu Indeed, ova radna pozicija nalazi se na četvrtom mestu po tražnji.

#4 Virtuelni operateri

Napretkom ekonomije i sve većom zastuplejnošću interneta, raste i potreba za osobama koje će raditi kao virtuelni operateri, u smislu da odgovaraju na relevantna pitanja zainteresovanih za određenu vrstu kompanije ili usluge koju ista pruža. Ovo je naročito popularno u turističkim organizacijama, mobilnim operaterima i slično. Prednost ovakvog posla je što ga radite od kuće; kompanijama odgovara jer štede na radnom mestu i kancelariji koja bi im za isto bila potrebna, a vi se zabavljate, pretražujete internet i odgovarate na pitanja. Zarada zavisi od Vas – plaća se po učinku, tj. po broju odgovorenih pitanja.

 

Podeli dalje

1 komentar

Click here to post a comment