Saveti

5 razloga zašto je šoping neophodan

5 razloga zašto je šoping neophodan
Podeli dalje

Malo uputstvo za muškarce (a za žene sjajan izgovor) zašto je šoping neophodan. Krenimo redom.

 

Iako ga žene obožavaju, većina muškaraca šoping smatra gubljenjem vremena, obavezom, pa čak i kaznom – zbog čega je važno staviti stvari u pravu perspektivu, kako bismo svi shvatili zašto je šoping neophodan.

#1. Šoping relaksira i smiruje. Ma koliko da smo nervozne, besne, tužne, bezvoljne…, puko razgledanje izloga, pa makar i neka sitna kupovina, opušta nas i smiruje.

#2. Šoping nam skreće pažnju. Bilo da smo napravile ili otkrile neku grešku, imamo problem o kojem ne želimo da razmišljamo ili ma šta drugo, odlazak u šoping predstavlja odličan način skretanja pažnje.

#3. Šoping motiviše da budemo vitki. Sama spoznaja da više ne možemo da uđemo u željeni konfekcijski broj (sezona je slava i proslava, pripazite), iako na prvi pogled može delovati stresno, u stvari nas motiviše da poradimo na svojoj kilaži i dovedemo se u red.

5_razloga_zašto_je_šoping_neophodan_v
#4. Šoping popravlja samopouzdanje. Kupovina nove garderobe, obuće, šminke, modnih detalja.., pojačava samopouzdanje i čini da se osećamo bolje – što se pozitivno odražava na privatan i poslovni život.

#5. Šoping poboljšava naše zdravlje – i to je naučno dokazana činjenica! Jedna američka studija pokazala je da više od polovine Amerikanaca koristi šoping terapiju koja doprinosi boljem raspoloženju, otklanjajući stres i simptome depresije.


Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook