Saveti

7 saveta za bolje fotografisanje

7 saveta za bolje fotografisanje
Podeli dalje

Kako biste zasijali poput najsjajnije zvezde na zabavi, sledite ovih 7 saveta za bolje fotografisanje.

 

U jeku smo novogodišnjih i božićnih zabava i, pored pažljivog odabira toalete i šminke, važno je dobro izgedati i na fotografijama. Kako biste izbegli smešne situacije i tagovanje na fotografijama koje vas baš i ne predstavljaju u najboljem svetlu, poslušajte ovih 7 saveta:

#1. Okrenite glavu blago u stranu, da ne gledate direktno u aparat.

Ovaj blagi pokret doprineće da izgledate bolje i zavodljivije, dajući dubinu vašim crtama lica. Provežbajte ispred ogledala i primetićete i same.

#2. Stavite jezik između zuba kada se smejete.

Ovo je jedan od poznatih modnih trikova: jezik između zuba vas štiti od preširokog osmeha a la Džoker i čini osmeh prirodnim i baš kakav treba da bude – to jest – ako ne zaboravite da se smejete i očima, kako ne biste ispali nesrećni ili izveštačeni na fotografijama.

7_saveta_za_bolje_fotografisanje_v

#3. Pogledajte u svetlost tik pre samog fotografisanja.

Još jedan od trikova iz sveta mode: gledanje u svetlost baš pred fotografisanje smanjiće zenice, što smanjuje rizik od „vampirskih“ očiju na fotografiji i štedi vam vreme u Photoshopu 🙂

#4. Sedeće fotografije snimajte iz višeg ugla

Ovaj način fotografisanja dok ste u sedećem položaju zahteva da glavu podižete uvis ka aparatu, čime se gubi eventualni podbradak i vrat i vilica izgledaju vitkije i definisanije.

#5. Stajaće fotografije snimajte iz nižeg ugla

Ovaj način fotografisanja učiniće da izgledate duže i vitkije – možete li tražiti više?

7_saveta_za_bolje_fotografisanje_v1

#6. Pravilo za grupni selfie – nikako preblizu aparatu!

Trudite se da, kada pravite grupne selfie fotografije, budete negde sa strane ili iza prvog reda grupe kako biste izbegli da vam glava izgleda neproporcionalno veća u odnosu na druge; da, da…

#7. Fotkajte uvek levu stranu lica

Iako svi mislimo da imamo svoju dobru stranu lica, izvesna naučna istraživanja su utvrdila da je upravo leva strana lica ona privlačnija, pa – ko smo mi da se bunimo?


Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook