Saveti

7 saveta za bolje fotografisanje

7 saveta za bolje fotografisanje
Podeli dalje

Kako biste zasijali poput najsjajnije zvezde na zabavi, sledite ovih 7 saveta za bolje fotografisanje.

 

U jeku smo novogodi┼ínjih i bo┼żi─çnih zabava i, pored pa┼żljivog odabira toalete i ┼íminke, va┼żno je dobro izgedati i na fotografijama. Kako biste izbegli sme┼íne situacije i tagovanje na fotografijama koje vas ba┼í i ne predstavljaju u najboljem svetlu, poslu┼íajte ovih 7 saveta:

#1. Okrenite glavu blago u stranu, da ne gledate direktno u aparat.

Ovaj blagi pokret doprine─çe da izgledate bolje i zavodljivije, daju─çi dubinu va┼íim crtama lica. Prove┼żbajte ispred ogledala i primeti─çete i same.

#2. Stavite jezik izme─Ĺu zuba kada se smejete.

Ovo je jedan od poznatih modnih trikova: jezik izme─Ĺu zuba vas ┼ítiti od pre┼íirokog osmeha a la D┼żoker i ─Źini osmeh prirodnim i ba┼í kakav treba da bude – to jest – ako ne zaboravite da se smejete i o─Źima, kako ne biste ispali nesre─çni ili izve┼íta─Źeni na fotografijama.

7_saveta_za_bolje_fotografisanje_v

#3. Pogledajte u svetlost tik pre samog fotografisanja.

Jo┼í jedan od trikova iz sveta mode: gledanje u svetlost ba┼í pred fotografisanje smanji─çe zenice, ┼íto smanjuje rizik od “vampirskih” o─Źiju na fotografiji i ┼ítedi vam vreme u Photoshopu ­čÖé

#4. Sedeće fotografije snimajte iz višeg ugla

Ovaj na─Źin fotografisanja dok ste u sede─çem polo┼żaju zahteva da glavu podi┼żete uvis ka aparatu, ─Źime se gubi eventualni podbradak i vrat i vilica izgledaju vitkije i definisanije.

#5. Staja─çe fotografije snimajte iz ni┼żeg ugla

Ovaj na─Źin fotografisanja u─Źini─çe da izgledate du┼że i vitkije – mo┼żete li tra┼żiti vi┼íe?

7_saveta_za_bolje_fotografisanje_v1

#6. Pravilo za grupni selfie – nikako preblizu aparatu!

Trudite se da, kada pravite grupne selfie fotografije, budete negde sa strane ili iza prvog reda grupe kako biste izbegli da vam glava izgleda neproporcionalno ve─ça u odnosu na druge; da, da…

#7. Fotkajte uvek levu stranu lica

Iako svi mislimo da imamo svoju dobru stranu lica, izvesna nau─Źna istra┼żivanja su utvrdila da je upravo leva strana lica ona privla─Źnija, pa – ko smo mi da se bunimo?


Podeli dalje