Saveti

Kako izaci na kraj sa losim klijentima

Kako izaci na kraj sa losim klijentima
Podeli dalje

kako izaci na kraj sa losim klijentimaPrivatnik ste, preduzetnik ili freelancer i ponekad vam zapadnu i ne tako dobri klijenti. Bilo da se bavite dizajnom, marketingom, PR-om, društvenim mrežama ili bilo kojom drugom sferom poslovanja, „loši klijenti“ su uvek prisutni. Ko su, kakvi su i da li ih možemo izbeći, otrkijte baš sada.

 

Privatnik ste, preduzetnik ili freelancer i ponekad vam zapadnu i ne tako dobri klijenti. Bilo da se bavite dizajnom, marketingom, PR-om, društvenim mrežama ili bilo kojom drugom sferom poslovanja, „loši klijenti“ su uvek prisutni. Ko su, kakvi su i da li ih možemo izbeći, otrkijte baš sada.

Loši klijenti su oni klijenti koji su:

–    Zahtevni

–    Ne znaju šta hoće ali znaju šta neće

–    Ne znaju šta hoće ali ne znaju ni šta neće

–    Prevrtljivi

–    Nedorečeni

–    Nerazumni

–    Neshvatljivi

–    ___________   dopunite sami.

Kako ih ne možemo baš uvek izbeći jer svaki klijent nam donosi zaradu, pojedini su se dosetili i svoje frustracije vezane za loše klijente pretočili u kreativne ventile, i evo kako to sada izgleda iz perspektive dizajna, marketing i reklamnog sektora:

mozemo li koristiti vise fontova
ciljne grupe
sta radi dizajner
sta radi dizajner
sta je animacija

Ovo su samo neki od primera koje možete u celosti pogledati na našoj Facebook stranici.

U situacijama kada imate klijente „ovog tipa“, nekada je najbolje prekinuti saradnju rečima „Mislim da moje usluge više ne ispunjavaju Vaše potrebe“ i uz ljubaznu preporuku nekog od kolega iz branše. Kakva su vaša iskustva sa „lošim“ iliti zahtevnim  klijentima i kako rešavate eventualne frustracije zbog njih?

 


Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook