Saveti

Kako pozirati da ispadneš dobro na svakoj fotografiji?

Kako pozirati da ispadneš dobro na svakoj fotografiji?
Podeli dalje

Svi želimo da imamo dobre fotke, zato ne čudi što nas zanima kako pozirati da ispadnemo dobro, gotovo kao modeli?

 

Bilo da volite fotkanje ili ne, uvek postoji određena doza pritiska da se usnimi dobra fotografija, da ispadnete kako treba bez treptanja, neprirodnog izraza lica i slično. Ko bolje zna umetnost poziranja od – modela? Jedna od njih, Ruth Crilly, svojevremeno je napravila video tutorijal u koejm objašnjava trikove koji objašnjavaju kako pozirati da ispadneš dobro na svakoj fotografiji.

Najbitnije je upoznati se sa svojim licem i aparatom/telefonom kojim se snimaju fotografije. Niko ne ispadne dobro iz prvog puta, čak ni modeli 🙂 Vežbajte ispred ogledala, pomerajte glavu u svim uglovima kako biste bolje upoznali sopstveno lice i one poze koje ističu ono najbolje na njemu. U današnje vreme pametnih telefona i društvenih mreža, nemoguće je ne biti fotografisan zato – telefon i ogledalo u ruke i vežbajte!

kako-pozirati-da-ispadneš-dobro-na-svakoj-fotografiji-v

Kosa i ruke mogu da budu odličan rekvizit i način da odvratite tenziju sa lica. Pomoću kose i ruku možete sakriti i zamaskirati one delove lica koji vam se ne dopadaju, da dodate dozu mistike i neki dublji smisao fotografiji.

Pripremite telefon, udobno se smestite i odgledajte ovaj kratak video sa detaljnim uputstvima kako pozirati za dobre fotografije:


Podeli dalje
Tagovi

Ostavite komentar

Click here to post a comment