Saveti

Letnji poslovi za vašu decu

Letnji poslovi za vašu decu
Podeli dalje

Nalaženje posla preko leta, je višestruko korisno. Deci je potrebno da rade, kako bi se naučila pojmu vrednosti novca i odgovornosti i umela da pravilno raspolažu njime. Posebna draž leži u činjenici da time dopunjuju džeparac, kao i činjenica da sebi mogu priuštiti nešto na šta bi inače morali čekati, ili od vas tražiti.

 

SEKA (Svetska Ekonomska Kriza) uticala je na sve, pa i na ponudu posla za srednjoškolce i one nešto starije. Ipak, ne treba očajavati, nešto se uvek nađe. Srećom, postoji dovoljan broj omladinskih i studentskih zadruga sa vrlo raznovrsnom ponudom sezonskih i na određeno poslova. Tako, deca mogu raditi na prodaji sladoleda i kokica, na benzinskim pumpama, gde mogu prati stakla i zaraditi sasvim finu svotu novca od toga, u ponudi je i deljenje letaka, razne promocije, anketiranje, čišćenje i održavanje prostora (tako je radila i popularna Majli Sajrus), telemarketing, kucanje maturskih radova, časovi matematike ili jazike za osnovce, lepljenje deklaracija u pojedinim magacinima firmi, rad na bazenu, lakši fizički poslovi i slično. Pored toga, postoje i poljoprivredni poslovi – sezonsko ubiranje voća i povrća, gde je broj dana kraći, ali je dnevnica veća.

Najbolje što vi, kao roditelj možete da uradite, jeste da zajedno sa decom pređete sve raspoložive ponude i, poznavajući svoje dete, predočite svoje mišljenje – ali, pustite dete da samo odluči, u skladu sa svojim sposobnostima i senzibilitetom. Potražite na internetu zadruge, izlistajte i specijalizovane portale za nalaženje posla i srećno.

 


Podeli dalje

18 komentara

Click here to post a comment

Facebook