Saveti

Nismo ono za šta se predstavljamo

Nismo ono za šta se predstavljamo
Podeli dalje

„Nismo ono za šta se predstavljamo na društvenim mrežama“ izjavila je nedavno jedna blogerka… Na šta je tačno mislila i da li je u pravu?

Pritisaka i nametanja ideala lepote bilo je i ranije, samo tad nije bilo društvenih mreža da se  prikažu u ovolikom broju i postanu sveopšti, globalni problem. O čemu govorimo? Pa, o sve ozbiljnijem problemu sa kojim se devojke i žene širom sveta susreću – a to je nametanje društveno prihvatljivog izgleda i večite potrebe da se prikažemo u što boljem svetlu.

Fitnes blogerka Tiffany Brien na sopstvenom primeru je pokazala zašto nam je svima potreban sudar sa realnošću i factory reset kad je u pitanju život koji vodimo i sve ono što radimo ne bismo li ga na internetu prikazali što glamuroznijim. Tiffany je, naime, fotkala dve fotke sebe u razmaku od 12 sati i jedina razlika između njih je ta što je neposredno pred jednu jela. Rezultat?

Kanye West at Milk Studios on June 28, 2016 in Hollywood, California. adidas and Kanye West announce the future of their partnership: adidas + KANYE WEST

Razlog za ovakvim ogoljavanjem Tiffany je potražila u činjenici da svi imamo svoje loše dane i da ne treba zbog toga padati u depresiju i nervirati se. Čak i najboljima od nas se dešava da posrnu i ne osećaju se ili ne izgledaju najbolje – i to je sasvim ok.

Zato, sledeći put kad naiđete na neku fotku koja vam izaziva zavist ili baca u očaj – nemojte! Prihvatite sebe onakvu kakva jeste jer ste najbolja verzija sebe i, ma šta ko mislio ili govorio, jedino važno je da se samoj sebi dopadate takva kakva ste. Jednom kad to prelomite u glavi, svaka kockica dođe na svoje mesto.

Save


Podeli dalje
Tagovi

Ostavite komentar

Click here to post a comment