Saveti

Obucite se za svaku priliku

Obucite se za svaku priliku
Podeli dalje

Obući se adekvatno i odgovarajuće prilici, prava je umetnost. Kako više ne biste provodile sate zureći u ormar i ne znajući šta za kad obući, predlažemo sledeće savete.

Obući se adekvatno i odgovarajuće prilici, prava je umetnost. Kako više ne biste provodile sate zureći u ormar i ne znajući šta za kad obući, predlažemo sledeće savete.
Razgovor za posao
U ovoj prilici, uvek se odlučite za odeću u kojoj se osećate udobno, ali obavezno gledajte da odgovara situaciji – tj. da je poslovna. Nemojte upasti u zamku i kupiti nešto baš za tu priliku, pa da izgledate kao da nosite tuđe. Obucite nešto u čemu ćete biti samouverene i privlačne, a istovremeno i poslovne. Košulja neutralne boje u kombinaciji sa suknjom koja prati liniju tela i kardiganom; košulja – haljina; košulja, pantalone ravnog kroja i prsluk; obuća ravna ili srednje visine štikle, samo su neki od predloga.

Poslovni sastanak
U ovim situacijama izbegavajte trendove i obucite se shodno zadatku – što se kaže. Nakit i ostale modne detalje svedite na minimum (kako ne biste odvlačile pažnju od predmeta sastanka, na primer), zaboravite na jarke boje i upadljive dezene. Radije se opredelite za kostime ili odela u crnim, sivim ili braon tonovima, koja uvek možete osvežiti košuljom ili bluzom vedrije boje. Obuća je takođe primerena situaciji – štikle srednje visine, visoke potpetice ostavite ipak za neke druge prilike.

Prvi sastanak
Prvi sastanak treba da ostane nezaboravan, ali ne treba preterivati sa naglašavanjima. Ne trebate izgledati kao da ste baš sišle sa modne piste, ali svakako ni kao da ste se tek probudile. Idealno je naći zlatnu sredinu – a tu u pomoć uvek pristižu farmerice! Svetle ili tamne, uske ili zvonastih nogavica, plitak ili dubok struk – već zavisi od građe i sklonosi. Džins je savršen jer uz njega možete kombinovati bukvalno sve – uske majice, tunike, košulje, topovi, bretele, dugi rukavi, kratke jakne, mantili…Igrajte se i sa detaljima – ako se odlučite za smireniju majicu/tuniku/džemper…nakit neka je upadljiviji i tome slično. Kada je obuća u pitanju, džinsk uparite i sa štiklama, čizmama, platformama…kako Vam je najudobnije.

Upoznavanje sa roditeljima
Za ovu priliku, nije potrebno da izigravate bibliotekarku radi ostavljanja dobrog utiska; budite ono što jeste i dozvolite roditeljima da vide osobu u koju se njihov sin zaljubio. Džins i u ovoj prilici priskače u pomoć – uz baletanke i kakvu romantičnu, strukiranu košulji, dodajte ešarpu i savršeno ste spremni. Takođe, uvek možete obući i kakvu strukiranu cvetnu haljinu i upariti je sa kardiganom i nećete pogrešiti.

 
 
 
 {youtube}XNSKKOaHVFY{/youtube}
 

Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook