Saveti

Saveti za jačanje imuniteta

Saveti za jačanje imuniteta
Podeli dalje

Koji su to saveti za jačanje imuniteta uvek dobrodošli i delotvorni? Iz razgovora sa lekarima, ovo je sve od onoga što oni preporučuju.

devojka u krevetuJesen i zima su periodi kada virusi i prehlade dočekaju svojih „5 minuta“. Shodno tome, treba poraditi na jačanju imuniteta, kako bi pripremili organizam na adekvatnu odbranu i kako bi (koliko je to moguće) ostali zdravi.
Osnovno pravilo za unapređenje imuniteta, samim tim i zdravlja, jeste dovoljno sna. San nam je neophodan radi opuštanja, rasta, oporavka i okrepljenja; trudite se da spavate bar osam sati, što je optimalno vreme potrebno za pravilan rad organizma.

Ne preskačite doručak! Za zdrav i dobar dan, doručak je obavezan, kako bi se snabdeli potrebnom energijom i snagom za sve ono što je pred nama. Preskakanje doručka, vremenom, utiče na slabljenje organizma, samim tim, i na opadanje imuniteta.


Redovni pregledi su obavezni.
Ne preskačite sistematske preglede – zahvaljujući njima, mogu se otkriti eventualni zdravstveni problemi u ranoj fazi koji se, vrlo često, mogu potpuno otkloniti.

higijena rukuVodite računa o ličnoj higijeni. Redovno i temeljno pranje ruku, kao i potpuno održavanje higijene, smanjuje opasnost od virusa i prehlada, naročito sada, kada je epidemija svinjskog gripa i pred našim vratima (da ne kažemo – u našim domovima).

Podjednako važno je i uzimanje što više voća i povrća, kako bismo snabdeli organizam dovoljnom količinom vitamina i minerala, za jačanje imuniteta, radi što bolje odbrane od raznih klica i virusa. Pored toga, redovan boravak na svežem vazduhu je vrlo preporučljiv, kao i svakodnevno provetravanje prostorija u kojim boravite, bilo na poslu ili kod kuće – kako bi se isti oslobodio ustajalog (i potencijalno virusom ispunjenog) vazduha.


Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook