Uspešne žene

Dragana Daničić – od kuvanja do TV ekrana

Podeli dalje

7. Šta želiš da ostaviš iza sebe?

Nešto po čemu će ljudi pamtiti sve za šta se zalažem, pa makar i kroz moj rad. Nemam želju za slavom, ali želim da ostvarim nešto veliko i bitno. Da ostavim trag u svetu. Ne želim samo da trošim vazduh, umerem i padnem u zaborav. Iz tog ugla život nema smisla. Živeti kroz svoju zaostavštinu znači živeti večno. Želim da živim večno, samo ne u fizičkom smislu. Trudim se da pomažem onima kojima je to potrebno. Nadam se da ću iza sebe ostaviti svet kao bolje mesto.

8. Iz tvog ugla, šta je potrebno da bi se živeo jedan miran i skladan život? Da li je to danas uopšte moguće?

Potrebno je da čovek bude u skladu sa sobom i sa prirodom. Sa okolinom je teško biti u skladu. Zato ne treba dopustiti okolini da upravlja tobom i da ti priča kako nešto ne možeš postići.  Raditi ono što voliš i moći mirno da spavaš, to je sklad. Ako čovek ume, izvući će najbolje iz situacije u kojoj je. Sami stvaramo dobre uslove za sebe. Nekada jeste teško, ali svuda ćeš se snaći ako umeš. Da bi se sve to postiglo, čovek mora da zna šta želi i da hrabro ide ka tome. Nikako ne smemo da dozvolimo sebi učmalost. Mrdnite se iz komfort zone i desiće vam se čuda.

9. Kakav ti je stav po pitanju društvenih mreže? Šta su ti donele, a šta možda oduzele?

Društvene mreže mogu biti korisne ukoliko se ne zloupotrebljavaju. Meni su omogućile da se za moj rad više i dalje čuje i da se povežem sa mnogim ljudima. Tu možeš instant da vidiš kako drugi razmišljaju, šta se dešava oko tebe, pa da nađeš i dobre savete o svačemu. Nije mi odmoglo, no nervira me što sam svima dostupna. Treba iskoristiti sve pozitivne potencijale i aspekte društvenih mreža. 21. vek je. Ako ne možete da se snađete sa njima prostima, zamislite one kojima će veštačka inteligencija biti „dobar dan“. Verujem da će doći i to vreme.

10. Facebook, Twitter ili Instagram?

Twitter. Nemam ga više. Prijemčiviji mi je od Facea jer tu ne znaš skoro nikoga, brži je protok informacija i vežba ti oštroumnost u 140 karaktera. Svi znamo koliko je pomogao u nesrećnim poplavama. Facebook koristim za promovisanje svog rada, ili tek da ostanem u toku i kontaktu sa prijateljima, ali mi je dosadan. Instagram nemam. Ne vidim poentu da kačim fotografije koje kačim i na Faceu, koje mi lajkuju totalno nepoznati ljudi. I ne umem da se pućim. Šalu na stranu, ne volim da se eksponiram na taj način.

11. Da nisi novinarka, bila bi?

Glumica ili psiholog.

12. Kakav savet bi dala mladim devojkama koje možda razmišljaju da se, jednog dana, nađu u tvojoj ulozi?

Da dobro razmisle, jer ovaj posao uzima celog tebe. Ništa značajno se ne može postići bez požrtvovanosti i truda. Ovo nije profesija za vas ako želite da se obogatite i proslavite preko noći. To nije suština novinarstva. Radite ono u čemu ste dobre i što volite, hrabro i istrajno. Budite iskrene prema sebi. Šta god postigle, nikada nemojte zaboraviti odakle ste počele. I vežbajte zahvalnost. Za sve lepo se zahvalite sebi i univerzumu na tom daru, a za sve loše se zahvalite što vam se sklonilo sa puta. Budite odvažne, rizikujte. Nemojte napuštati svoje snove zbog drugih i uvek se ponašajte dostojno jedne dame.

Save

Save

Save


Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook