Digitalni aparati i kamere

Digitalac za sve namene: Samsung NX mini

Digitalac za sve namene: Samsung NX mini
Podeli dalje

Bilo da vam treba za brojne #selfie fotke, hvatanje retkih trenutaka ili za prikupljanje uspomena sa putovanja, otkriven je digitalni fotoaparat za sve namene: Samsung NX mini.


Svega dan nakon što je Samsung NX mini doživeo svetsku online premijeru, pročitali smo sve što se dalo pročitati i evo utisaka o ovom moćnom i (nadamo se) pristupačnom fotoaparatu. Krenimo redom.

 

Izgled i dizajn

 

Samsung NX mini je jedan pravi, mali pastelni slatkiš od digitalnog fotoaparata, koji nam je dostupan u 5 boja: beloj, roze, mint zelenoj, braon i crnoj. Iako liči da je izrađen od kože, u pitanju svojevrsni Samsungov „potpis“ kada su u pitanju NX modeli i poigravanje sa retro stilovima. Kućište je metalno sa kožnim završetkom koji, meni bar, budi uspomene na detinjstvo i igranje sa – tada popularnim – Leica fotaparatima. Dimenzije su mu 110.4 x 61.9 x 22.5 mm, a teži kao smartphone telefoni – svega 200g i to sa sve baterijom (koja će izdržati snimanje do 645 fotografija). Ekran je LCD 320 x 480 touch screen veličine 3 inča iliti 7.62cm i pokretljiv je 180 stepeni, što pruža fantastičnu mogućnost #selfie fotografisanja do mile volje! 🙂

digitalac_za_sve_namene_samsung_nx_mini_v

 

Mogućnosti i specifikacija

 

Pre svega, opcija koja će naročito obradovati sve #selfie zaljubljenike je Wink Shot kojom ovaj digitalni fotoaparat snima fotografiju tako što vam fokusira lice i automatski „okida“ onog trenutka kada trepnete i to u dve varijante – podešavanjem tajmera kada da počne sa praćenjem treptanja ili na ono prvo. Fotografije se otpremaju i čuvaju na microSD kartici.

 


Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook