Digitalni aparati i kamere

Digitalac za sve namene: Samsung NX mini

Samsung NX mini se reklamira kao najtanji mirrorless digitalni fotoaparat na tržištu i u pitanju je sistem koju smo, priznajem, „izguglavali“ kako bismo otkrili i shvatili šta radi 🙂 Mirrorless iliti digitalni fotoaparati bez ogledala su napravljeni bez pokretnog ogledala koje reflektuje svetlost iz objektiva prema optičkom tražilu ili senzoru, što utiče na to da je fotoaparat dosta manjih dimenzija, uz očuvanje kvalitetnog senzora, mogućnosti promene objektiva, kao i velikih brzina rada.

 

digitalac_za_sve_namene_samsung_nx_mini_v3klik na fotografiju za veći prikaz

 

Kad već govorimo o senzoru, Samsung NX mini ima 13.2 x 8.8mm 20-MP CMOS senzor i objektiv od 9mm (prodajna cena modela 449$) i 9-27mm sa zumom (prodajna cena modela 549$). Kasnije tokom godine, u prodaju će biti pušten i objektiv 17mm f1.8, kao i adapter kojim je moguće raditi i sa Samsungovim regularnim objektivima, a čija će cena biti 149 dolara. Što se tiče same kamere, kao što sam napisala, ima 20 megapiksela (!) rezolucije sa auto-fokusom i brzinom snimanja od 6 kadrova u sekundi, što od vaših fotografija pravi fenomenalne digitalne uspomene. Kada je u pitanju video snimanje, ovaj fotoaparat snima u HD rezoluciji 1080p i 30 kadrova po sekundi. A za bolji prikaz fotografija i video snimaka, ovaj slatki mališan je opremljen i ugrađenim blicem.

 

Samsung NX mini ima ugrađenu NFC i Wi-Fi tehnologiju za bežično povezivanje na internet, što nam omogućava direktni prenos fotografija sa samog aparata na internet i društvene mreže 🙂

 

digitalac_za_sve_namene_samsung_nx_mini_v2

 

Mali, skladan, elegantan, nenametljiv, lak i jednostavan za korišćenje, Samsung NX mini svakako ima potencijal da postane jako popularan među mladima i svima onima koji svakodnevno koriste društvene mreže. Kako sebe – još uvek – ubrajam u obe kategorije, verujem da ću se prošetati do neke od Samsung prodavnica kada se ovaj fotoaparat bude pojavio i kod nas po, nadam se, istim ili sličnim cenama i u paketu sa programom Adobe Lightroom 5.

Fb komentari

Facebook

Organ Vlasti Instagram