Mobilni telefoni

HTC U modeli – lepi i pametni

HTC U modeli – lepi i pametni
Podeli dalje

Novo na tržištu: HTC U modeli, podjednako lepi i pametni, a mi imamo sve detalje o njima!

Kompanija HTC, (o čijem ste modelima mogli da čitate i na našem portalu) predstavila je potpuno novu seriju telefona pod nazivom U. Sam naziv ukazuje ko im primaran. Da, to ste vi (U – you – ti/vi). Da ne ostane sve samo u nazivu pobrinuli su se inženjeri tajvanske kompanije uradivši neke veoma zanimljive inovacije.

Pre svega tu je HTC Sense Companion, nova vrsta veštačke inteligencije, koja uči o vama kroz korišćenje telefona i pruža da uvek budete u toku sa najnovijim dešavanjima koja su primarna baš vama. Tako će ovaj pomoćnik znati kad obično krećete s posla i koliko vam treba da stignete do kuće, pa će vas u slučaju da proceni da nema dovoljno energije za „put do kuće“ obavestiti da ga dopunite dok ste još kraj punjača.

Inače, U seriju čine dva modela – jači, U Ultra i slabiji, U Play. Jači U Ultra ima prilično veliki ekran od 5,7 inča, trenutno najjači procesor na tržištu, kao i ugrađena čak četiri, kako proizvođač kaže, najbolja na tržištu mikrofona koji imaju nekoliko funkcija. Svakako najzanimljivija je „osluškivanje“. Telefon možete u potpunosti kontrolisati glasom. Čak i kad je zaključan, U Ultra će prepoznati vaš glas, otključati se i uraditi ono što mu kažete. Druga funkcija ovih mikrofone je snimanje 3D zvuka. Pored samog snimanja zvuka preko „diktafona“, 3D zvuk može biti i deo nekog video materijala 4K rezolucije.

Pročitajte i: HTC Desire 530

Pomenuti video materijal se snima vrhunskim setom kamera koje su potpomognute HTC-ovom UltraPixel tehnologijom. Zadnju kameru (12MP, Ultra Pixel 2, laserski autofokus, OIS, f/1.8) prati i prednja rezolucije čak 16MP koja može snimati FullHD video kao i panoramski selfi. Model U Play ima nešto slabiji, ali i dalje impresivan par kamera.

Model U Ultra iznad glavnog ekrana visoke QHD rezolucije ima i pomoćni rezolucije 160 x 1040 piksela i dijagonale 2 inča. Taj manji ekran, nazvan Dual Display, je odličan za brz i zgodan pristup stvarima koje najčešće koristite, kao što su omiljeni kontakti, aplikacije, podsetnici, obaveštenja o događajima… Jer ono što je vama bitno treba da je na vrhu.

HTC je u U seriji izbacio čuveni 3,5-mm priključak za slušalice. Sada se one povezuju preko USB-C porta. Zahvaljujući tom daleko naprednijem priključku, koji pruža i super brzo punjenje baterije, i HTC USonic tehnologiji, telefon preko slušalica, koje stižu s telefonom, sam analizira vaše ušne kanale (!) kako bi do vas stizao zvuk u potpunosti prilagođen samo vama.

Za kraj smo ostavili najlepše. U serija HTC telefona je verovatno par najlepših mobilnih uređaja koji smo imali prilike da vidimo. Sve je spakovano u predivna kućišta skladnih linija, kao i boja (Brilliant Black, Cosmetic Pink, Ice White, Sapphire Blue). Oba modela imaju ultra-tanko, ali otporno kućište sa posebnom „tečnom“ površinom, koja je rezultat dvogodišnjeg razvoja. Iako oba modela izgledaju veoma lepo i na slikama, treba ih videti uživo. A to će biti moguće već od marta za kad je zakazan njihov dolazak na naše tržište.

Do tada, ispratite i druga mišljenja i utiske putem zvaničnog hashtaga #BrilliantU.

 

Save


Podeli dalje
Tagovi

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook