Fitnes

Joga tokom onih dana

Joga tokom onih dana
Podeli dalje

Joga tokom onih dana? Svakako, uz pravi set vežbi i adekvatnu zaštitu.

 

Proteklih dana sam bila jedna od učesnica Always druženja i časa vežbanja, tokom kojeg nam je fitnes šampionka i instruktorka Marija Srećković-Savić pokazala kako možemo vežbati i tokom tih, najdelikatnijih, dana u mesecu. Always uloške ne kupujem baš redovno, ali jesam ovog meseca i baš sam bila u sredini ciklusa kada je čas održan, te sam na ličnoj koži iskusila svu tu priču oko 100% zaštite i u naopakim situacijama 🙂

Marija nam je pokazala i sa nama provežbala set joga vežbi i poza koje, u kombinaciji sa pravilnim disanjem koje je jako važno, čine da se osećamo dobro i zadovoljno jer:

 

1. ne preskačemo vežbanje ni u vreme ciklusa

2. otklanjamo bolne posledice mensturacije

3. skraćujemo vreme trajanja ciklusa

 

Neke od joga poza koje smo, tokom sat vremena vežbanja, radile su i vežbe istezanja, cat pose, child pose, cobra pose, dok se za one naprednije preporučuju još i fish pose, camel pose, noose pose.

 

joga_tokom_onih_dana_v

 

Kao  primer da „oni dani“ ne moraju i ne treba da su otežavajuća okolnost u obavljanju svakodnevnih radnji, pa i vežbanja, Marija nam je ispričala jednu svoju dogodovštinu sa međunarodnog takmičenja. Potrefilo se da je imala ciklus baš u vreme kada je trebala da izvodi prilično zahtevne poze i vratolomije i, mada nije tog puta odnela pobedu, osetila se kao pobednica upravo zbog činjenice da je izašla na takmičenje uprkos mesečnom ciklusu.

 

joga_tokom_onih_dana_v1

 

PMS i menstruacija su dovoljno naporni i opterećujući sami po sebi, da bismo dozvolili da nam još oduzimaju i tih 5-7 dana jer, priznaćete, najčešće sve polazi iz glave, pa tako i ta bojazan i skepsa da nam vežbanje ili bilo koja druga fizička aktivnost, pogoršava  stanje i raspoloženje tokom menstrualnih dana. Da, javlja nam se glavobolja, često smo razdražljive i „kratkog fitilja„, ali sve to ne znači da se treba zatvoriti u kuću i čekati da oluja prođe.

 

joga_tokom_onih_dana_v2

 

Nauka koja stoji iza Always uložaka proizvela je takvu zaštitu koja osnažuje žene da žive život u svom punom potencijalu, bilo da je u pitanju joga tokom onih dana ili obavljanje svakodnevnih, uobičajenih radnji. Kad prevaziđemo tu blokadu koje smo same sebi nametnule i naoružamo se takvom jednom zaštitom, moguće je maksimalno iskoristiti i te dane u mesecu, bez bojazni i zadrške.

 

* Podršku za ovaj tekst pružio Always Srbija


Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook